Cu vrerea Tatalui, cu ajutorul Fiului si cu savarsirea Sfantului Duh s-a inaltat acest sfintit locas in cinstea Sfintilor Imparati cei intocmai cu Apostolii Constantin si maica sa Elena, in anul maintuirii 2016 ca o replica a Manastirii Dintr-un Lemn din judetul Valcea, ctitor fiind Cristian Dumitrescu.

Parte integranta din tezaurul cultural al poporului roman, Manastirea Dintr-un Lemn a luat fiinta in primele decenii ale secolului al XVI- Cea mai veche marturie despre schitul din comuna Francesti, judetul Valcea, a fost consemnata in scris de diaconul Paul de Alep, care l-a insotit pe Patriarhul Macarie al Antiohiei in calatoriile acestuia prin Tarile Romane, intre anii 1653-1658.

Iconostasul sculptat in lemn de tei, in 1814, este o veritabila opera de arta, ca si multe dintre icoanele de lemn, adevarate giuvaieruri ce impodobesc bisericuta in interior.

Bisericuta din Gradina Vlahiia, dezvaluie la interior o copie fidela a iconostasului Manastirii Dintr-un Lemn cu toate detaliile originalului. Colectia de icoane de la interior este compusa din peste 100 icoane provenind din Grecia, Rusia si Romania cu o vechime incepand cu sec XVII. Totodata picturile ce insufletesc si mai mult locasul sunt pictate direct pe lemnul Bisericii.