Rod al unei pasiuni creative de excepție, legumele, zarzavaturile și vița de vie din Grădina Vlahiia sunt cultivate și îngrijite sub îndrumarea părintelui Costel Vânătoru, cercetator la Institutul de Legumicultură din Buzău și membru al Academiei Române. Diversele soiuri de roșii cu un gust fabulos au alături sortimente la fel de izbutite de ardei gras, ardei iute, fasole, rădăcinoase, salată, ridichi, zmeură, căpșuni, coacăze, struguri, precum și o mare varietate de mirodenii, cu arome care mai de care mai încântătoare: busuioc, cimbru, oregano, măghiran, rozmarin. Parfumul mirodeniilor este completat de cel al plantelor de ceai: menta, lufantis şi altele. Livada este la rândul ei la fel de fertilă, beneficiind de expertiza unui alt reputat academician, profesorul Adrian Peticilă de la Facultatea de Horticultură din București si membru al Academiei Române.

Fabrică / Procesare

În Grădina Vlahiia pregătim bucate tradiționale și gusturi autentice. Pe rafturile din cămara noastră veți găsi zarzavaturi proaspete, zacuscă, sosuri, murături, compoturi și borcane cu dulcețuri – toate pot fi încercate sau cumpărate pentru acasă.
O bună parte din roadele Grădinii sunt procesate aici, în făbricuța noastră, care, harnică și nouă fiind, poate procesa și recoltele aduse de prin alte gospodării.